Nevjerovatna životna priča Sophie Gregoire Trudeau, supruge kanadskog premijera

Piše: Redakcija

Uoči osvojenog drugog mandata na mjestu premijera Kanade, Justin Trudeau zaokružio je svoju pobjedu romantičnim poljupcem s dugogodišnjom suprugom Sophie Gregoire Trudeau te tako ponovno simpatičnu i samozatajnu Kanađanku uveo u svijet medija. Dok su lik i djelo njenog supruga, kojeg je magazin Vouge uvrstio na listu najseksi muškaraca svijeta, itekako poznati, pozadina njegove odabranice ostaje u sjeni, zbog toga smo odlučili da vam predstavimo bivšu stručnjakinju za odnose s javnošću.

Sophie Gregoire Trudeau je rođena u Montrealu, njen otac bio je trgovački putnik, a majka medicinska sestra. Svoje djetinjstvo uvijek je opisivala kao vrlo sretno, naglašavajući kako su otac i stric imali velik utjecaj na njeno promišljanje o tome kako se muškarac treba odnositi prema porodici i supruzi. S vremenom ju je počeo interesirati menadžment i odnosi s javnošću, pa je diplomirala s prvostupničkom diplomom na Univerzitetu u Montrealu. A onda je pronašla posao u struci, kao stručnjakinja za komunikaciju, odnose s javnošću i prodaju u jednoj kompaniji, u kojoj se zadržala tri godine. Istovremeno, na privatnom polju vodila je bitku s bulimijom, o kojoj je progovorila mnogo godina kasnije, kada je njen današnji suprug već bio na vlasti.

Odjel prodaje i marketinga nije je ispunjavao pa je promijenila svoju radnu okolinu i odlazi na radio stanicu, te postaje voditeljica i dobiva svoj talk show, na kojem je radila punih pet godina, da bi se na kraju bazirala na humanitarni rad.

Na ljubavnom planu u to joj vrijeme također cvatu ruže. Sudbina je spojila s prijateljem iz djetinjstva Justinom Trudeauom. Njegova i njena porodica poznavale su se te su porijeklom iz iste sredine. Sophie je čak bila mnogo bliža s Justinovim mlađim bratom Michaelom, koji je nažalost preminuo u 23. godini, a život je izgubio u lavini na planini. Ljubav između kanadskog premijera i samozatajne Sophie nije planula na prvu. Još 2003. bili su angažirani na jednom humanitarnom događaju. Bilo je to mnogo godina nakon što su se zajedno igrali u kvartu, a Sophie nije dugo trebalo da se zainteresira za zgodnog Justina. Prvo mu je poslala mail, ali joj on nije odgovorio.

View this post on Instagram

Bringing a new life into this world is one of the most beautiful, but also one of the most difficult adventures in life. That’s why today’s announcement is so important: it will change the way new parents get to spend those precious moments that, honestly, fly by way too fast! Maternity & parental benefits will be tax free and the Canada Child Benefit will go up by 15% for babies under one. That means you’ll have more money right away for things like getting new clothes as your little one grows. So you can welcome your new bundle of joy with less anxiety and focus more on your baby’s first steps and smiles. 👶 L’arrivée d’un nouvel enfant est la plus belle aventure d’une vie, mais aussi l’une des plus difficiles. C’est pourquoi l’annonce de ce matin est particulièrement importante : elle changera la manière dont les nouveaux parents pourront profiter de ces précieux moments qui passent beaucoup trop vite! Les prestations de maternité et parentales seront dorénavant non imposables et l’Allocation canadienne pour enfants de moins d’un an sera bonifiée de 15 %. Vous aurez donc plus d’argent, tout de suite, pour acheter de nouveaux vêtements et subvenir aux besoins de votre enfant, sans voir le paiement de vos factures comme une source d’anxiété. Vous pourrez ainsi profiter pleinement de chacun des petits moments que vous vivrez avec la venue de votre bébé!

A post shared by Sophie Grégoire Trudeau (@sophiegregoiretrudeau) on

Sve se desilo nakon njihovog slučajnog susreta tog ljeta. Bez velike obaveze i očekivanja pozvao je na izlazak i dogodila se ljubav. Noć su proveli u karaoke baru, u privatnoj sekciji, gdje su imali dovoljno prostora za intimu i upoznavanje. Kanadski premijer te je noći odlučio da će mu zgodna Sophie jednoga dana postati supruga.  Opčinjen njome, te je iste večeri jednako zaigranoj Sophie rekao: „Pa bilo je i vrijeme da dođeš. Prošle su pune 32 godine i već sam pomislio da neko kao ti neće nikada naići. Čekao sam te cijeli svoj život.“

Romantičan, otvoren, slatkorječiv i izuzetno osjećajan, Justin Trudeau svoju je srodnu dušu pred oltar odveo 2005., dvije godine nakon što su prohodali. Vjenčanje je bilo kao iz bajke, a onda je uslijedilo nešto zbog čega se Trudeau još jednom uvjerio da je odabrao pravu partnericu. Trudeau odlučuje svoju karijeru nastaviti u politici, a njegova novopečena supruga pokazuje se kao prava podrška. Uvijek je uz svoga supruga, podupire njegove odluke, bodri ga i daje mu dodatnu snagu kada mu zatreba. Javno je uz njega na svim bitnim sastancima i državnim posjetima u zemlji i izvan nje. Dostojanstveno nosi svoju nepisanu titulu prve dame.

Osim toga, brižna je majka. S premijerom Kanade ima troje djece. Dvije godine nakon vjenčanja rodila je sina Xaviera Jamesa, zatim 2009. kćer Ellu-Grace Margaret, a najmlađi sin Hadrien Grégoire na svijet je stigao 2014. i najveća je maza u porodici.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti