Video: Prvi ples Alme Subašić i Armina Omerovića

Piše: Redakcija

Danas u poslijepodnevnim satima, sudbonosno DA izgovorili su mlada interpretatorica sevdaha Alma Subašić i bh. glumac Armin Omerović. Svadbeno slavlje održano je u sarajevskom restoranu Nova Bentbaša. Almu je do Armina doveo njen brat, a nakon toga uslijedila je ceremonija vjenčanja te prvi ples mladenaca. No, nešto prije prvog plesa Armin je za Almu citirao nekoliko stihova Alekse Šantića:

– Nemoj, draga, noćas da te san obrva i da sklopiš oči na dušeku mekom! Kad mjesec sine nad našom rijekom i na zemlju pane tiha rosa prva, rodiće se mlado proljeće! I svuda prosuće se miris plavih jorgovana; I pahulje snježne padaće sa grana u naš bistri potok što baštom krivuda – samo je dio stihova koje je Armin izgovorio.

Nakon ovoga uslijedio je prvi ples, a pjesmu “Zvijezda sjevera” su zajedno otpjevali Alma i Armin.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti