Jedna od omiljenih: Severinina pjesma inspirirana je tragedijom

Piše: Redakcija

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Poznata pjevačica Severina je tokom svoje dugogodišnje karijere otpjevala brojne hitove koji su dobili status evergrina. Jedan od njih je svakako pjesma “Prijateljice” iza koje se, kako je Severina otkrila gostujući u emisiji “Premijera vikend specijal”, krije prilično tužna priča. 

– Pjesmu “Prijateljice” sam napisala za moju drugaricu i trebalo je da se zove drugačije. Moj prijateljica se zvala Marica i pjesma je trebalo da se zove “Marice, moja prijateljice”, jer je to bila moja školska drugarica koja je, nažalost, poginula, No, nisam mogla da je nazoven tako zbog njenih roditelja. Drago mi je da se ta pjesma pjeva. Marica je imala prelijepe zelene oči i ponekad su nas miješali, a meni je bilo drago jer je bila zaista prelijepa – rekla je Severina. 

Poslušajte pjesmu. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti