Schumacher zaplakao na glas svoje djece: Prepoznao im lica

Piše: Redakcija

Nakon što je prošlo nešto više od godinu dana otkako je teško stradao na skijanju, Michael Schumacher pokazuje sve bolje i bolje znakove k povratku u normalan život. Britanski mediji pišu kako je Michael nedavno zaplakao na zvuk glasa njegove djece te kako počinje raspoznavati njihova lica.

shumi djeca

Sedmerostruki svjetski prvak Formule 1 pustio je suze nakon što su s njim razgovarali supruga Corinna, kćer Gina Maria i sin Mick. Njegova obitelj obilježava Michaelov 46. rođendan u njihovom domu u švicarskom Glandu, a kako piše talijanska Corriere della Sera, suze su odličan znak nakon dugog razdoblja sporog oporavka.

Otkako je 29. decembra 2013. teško nastradao skijajući u francuskim Alpama, Schumacherova porodica na kapaljku je davala informacije o Michaelovom stanju, no ovu vijest odlučno je podijelila s javnošću.

Hronologija nesreće: 

  • 29. decembra 2013. – Sa sinom Mickom spuštao se po Combe de Saulireu ispod vrha Dent de Burgin u francuskim Alpama. Izašao je sa staze, zapeo za kamen koji ga je katapultirao deset metara u zrak. U padu je glavom udario u kamen.
  • 29. decembra 2013. – Istog dana prebačen je u bolnicu Moutiers, pa poslije i u onu u Grenobleu, specijaliziranu za ozljede glave.
  • 29. decembra 2013. – Stavljen je u komu kako bi se spriječilo otjecanje mozga.
  • Kraj januara 2014. – Ljekari su objavili početak buđenja iz kome.
  • 4. aprila 2014. – Sabine Kehm javlja da se Schumi na trenutke budi i da je pri svijesti.
  • Sredina juna 2014. – Prebačen je s intenzivne njege na rehabilitacijski odjel.
  • 16. juna 2014. – Schumacher je pri svijesti napustio bolnicu u Grenobleu i preselio u Univerzitetsku bolnicu u Lausannei.
  • 9. septembra 2014. – Napustio Lausanneu i preselio u svoj dom u Glandu u Švicarskoj, prilagođen za što lakši oporavak.
  • Novembar 2014. – Izvori javljaju da je Schumacher paraliziran, u kolicima i da ne može govoriti.
  • Decembar 2014. – Izvori javljaju da je Schumacher sve bolje te da je počeo prepoznavati članove porodice i prijatelje. I dalje ne može govoriti i u kolicima je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti