Leonadro DiCaprio na druženju s Gretom Thunberg: Obavezali smo se da ćemo podržavati jedno drugo

Piše: Redakcija

Foto AFP

Slavni glumac Leonardo DiCaprio sreo s Gretom Thunberg, mladom aktivisticom i na Instagramu objavio zajedničke fotografije.

– U historiji čovječanstva rijetko se događalo da se glasovi podižu u tako ključnim trenucima i na tako transformacijske načine – ali Greta Thunberg postala je vođa našeg vremena. Historija će nam suditi za ono što radimo danas da budućim generacijama osiguramo život na planetu koji smo mi tako lako uzeli zdravo za gotovo. Obavezali smo se da ćemo podržavati jedno drugo u nadi da ćemo osigurati bolju budućnost našoj planeti – napisao je.

View this post on Instagram

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Greta Thunberg je neobičnu učenica iz Švedske koja je istrajna u borbi da ukaže dokle je planeta stigla. Vegan je, ne kupuje nove stvari, izuzev neophodnih,a zbog činjenice da izbacuju velike količine CO2, odbija da se vozi avionom. Hrabro se bori za planetu, a svojim stavovima o očuvanju okoliša uspjela dotaći hiljade osoba širom svijeta. 

Pročitajte još