Kate Middleton: Kako je princeza provodila posljednje dane trudnoće

Piše: Redakcija

Još od rođenja princa Williama, britanska javnost, ali i svi stanovnici zemalja Commonwealtha, nisu ovoliko iščekivali rođenje jedne bebe – nasljednika britanskog carstva. Vojvotkinja Kate Middleton vjerovatno je najpopularnija trudnica na svijetu, a samim tim i inspiracija brojnim umjetnicima.

Kraljevska porodica s Otoka je, inače, najveća inspiracija britanske umjetnice Alison Jackson, koja javnost, svako malo, obraduje svojim neobičnim i originalnim fotografijama. Alison, naime, pravi odlične fotomontaže, koje rado objavljuju britanski tabolidi. Pri tome nimalo ne štedi pripadnike plave krvi. Vjenčanje Williama i Kate Middleton ju je toliko inspiriralo da je objavila knjigu fotografija s ovog događaja. Ponajviše pažnje privukle su fotomontaže princa Harryja i Kateine sestre Pippe, koji su, sudeći prema Alisoninim fotografijama, u Buckinghamskoj palači proveli burnu noć.

Njene posljednje fotografije odnose se na iščekivanje Kateine i Williamove bebe, te posljednje dane Kateine trudnoće. Ekskluzivno pravo na objavljivanje fotografija dobio je tabloid “The Sun”, a evo kako je Alison zamislila Kate, Williama, Pippu i kraljicu Elizabeth nekoliko dana prije rođenja bebe.[nggallery id=56]

Pročitajte još