VIDEO: Marija Šerifović i Azra Dedić zapjevale zajedno

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Danas je Azri Dedić, prvakinji Evrope u ID judou ispunjena životna želja – u Sarajevu je upoznala Mariju Šerifović. Naime, nakon što je pjevačica čula za Azrinu želju doputovala je u glavni grad Bosne i Hercegovine. 

– Čula sam da postoji djevojka koja se zove Azra i kojoj je životna želja da mene upozna. Pogledala sam par njenih intervjua i samo je jedan mali detalj presudio da bez ikakve sumnje odložim sve svoje obaveze i da dođem u Sarajevo da je vidim. U jednom od intervjua je rekla da sebe vidi i doživljava kao super heroja. Svi znamo da sam ja dijete u duši pa sam odmah i znala da to mora biti neko poseban. I bila sam u pravu – radi se o djevojci koja ima Downov sindrom ali to je u ovoj priči manje važno. Ono što je važno je činjenica da mene želi da vidi Evropska prvakinja u judou i da je to jedina stvar koju u životu želi. Šta drugo da kažem osim da je to za mene ogromna čast. Azra je od svih nas duplo bolja, dublo hrabrija, duplo uspješnija, duplo pametnija, duplo emotivnija. I najvažnije od svega – ljudi nemojte zaboravljati na ovakve osobe, na ovakve super heroje koje imamo i u Bosni i Hercegovini i u Srbiji i u Hrvatskoj i na čitavom Balkanu. Nemojte zaboraviti da se ipak tamo negdje zahvaljujući njima intonirala himna vaše- naše države. Što se mene lično tiče od danas pa nadalje Azra imaš prijatelja do kraja života , judo savez također i uvijek možete da računate na moju pomoć – rekla je Marija.

Naravno, susret nije mogao proći bez pjesme. Marija je Azru pitala koja je njena najdraža, pa su zajedno zapjevale pjesmu “Pametna i luda”.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti