Teške optužbe na račun slavnog reditelja: Bojala sam se da će me ubiti

Piše: Redakcija

Kako piše “Le Parisien”, poznatog reditelja, scenaristu, producenta i glumca Romana Polanskog, jučer je jedna Francuskinja, Valentine Monnier,  optužila da ju je 1975. godine silovao. Ova informacija se pojavila samo nekoliko dana prije počerka prikazivanja njegovog novog filma. Valentine je navela da nije podnijela tužbu. 

– Nisam s njim bila u vezi, ni ličnoj ni profesionalno, površno sam ga poznavala. Udario me pa tukao dok se nisam predala, a onda me silovao. Bojala sam se da će me ubiti kako bi sakrio svoj zločin -rekla je ona za ovaj list. 

Rediteljev advokat Herve Temime je rekao da Polanski odlučno odbacuje optužbu za silovanje i ističe da navodni događaji od prije 45 godina nikada nisu prijavljeni pravosudnim tijelima.

No, ovo svakako nije prvi put da se ime Polanskog pominje u ovom kontekstu. Naime, on je priznao da je 1977. godine imao spolne odnose s maloljetnicom, zbog čega je osuđen na 90 dana zatvora, ali je oslobođen nakon 42 dana. Kada je saznao da mu se sprema višegodišnja kazna, on je pobjegao iz SAD-a u Francusku. Od tada se suočio s optužama još tri žene, ali je njegov advokat istakao da su one neutemeljene. 

https://www.instagram.com/p/B4kbvybg9Yn/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti