Preminula na 80. rođendan: Odlazak najpoznatije hrvatske teatrologinje

Piše: Redakcija

Photo: Ivana Ivanovic/ Pixsell

Poznata hrvatska teatrologinja, Mani Gotovac, preminula je na dan kada se i rodila, a nakon borbe s teškom bolešću. Kako prenosi “Dubrovnik.net”, Mani je odbila liječenje, a zbog činjenice da je s ovog svijeta htjela da ode na svoj način. 

Svoju posljednju knjigu Rastanci, koju je pisala dvije godine, dovršila je ovog ljeta uprkos lošem zdravlju, koje joj je onemogućilo da  dođe na njeno predstavljanje. 

Mani Gotovac rodila se u Splitu 1939. godine. U rodnom gradu završila je Klasičnu gimnaziju. Kao studentica piše kazališne kritike te se zapošljava kao novinarka na radiju, piše kritike i eseje o kazalištu koje objavljuje u časopisima ”Prolog”, ”Scena”, ”Forum”, italijanskoj reviji ”Sipario” i drugdje. Diplomirala je komparativnu književnost i teatrologiju. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti