Tihomir Stanić o borbi s ovisnošću: Počeo sam da pijem s 13 godina

Piše: Redakcija

Pročitate li biografiju Tihomira Stanića, glumca i donedavno producenta, lako ćete stvoriti utisak kao da čitate biografiju čovjeka koji iza sebe ima iskustvo tri proživljena života. S porodicom, suprugom Jelenom Mijović i njihove dvije kćerke, Milenom Hanom i Sofijom Nađom, godinama  živi u Beogradu, te u rodno selo Šeškovci, u zapadnom dijelu BiH, danas uglavnom dolazi kako bi obišao grobove svojih najmilijih. Upravo su mu članovi porodice pomogli da prevaziđe jedan od najtežih životnih perioda, o čemu je iskreno govorio za srbijanske medije. 

– Počeo sam da pijem u najranijem djetinjstvu, s 13 godina, a da bi me prihvatili u društvu. Poslije je sve prešlo u naviku i fiziološku potrebu. Mislio sam da ću biti veliki glumac ako mnogo pijem i da je stvarno velika vrlina to što sam mogao da popijem dva litra žestokog pića na dan. Jednostavno te pogrešno vaspitaju, pošto naša sredina voli da podrži poroke i mane i da ljude gura u propast. Trenutak otrežnjenja došao je kada je Milena imala devet godina i jedna drugarica joj je rekla: “Tvoj tata je pijanac”. Kada sam to čuo uplašio sam se da će me se kćerka sramiti i odlučio sam da prestanem da pijem – rekao je on, a piše Glossy. 

Tihomir je prošle godine dao intervju za naš magazin, a šta je tom prilikom rekao čitajte ovdje. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti