Najmlađa članica porodice Kardashian prodala udio u beauty carstvu za 600 miliona dolara

Piše: Redakcija

Prije četiri godine, najmlađa članica porodice Kardashian, tada 18-godišnja Kylie, svijetu je predstavila Kylie Cosmetics, svoju novu beauty kompaniju, kao i prvi proizvod iz linije, “Kylie Lip Kits” u tri nijanse. Ruževi za usne rasprodali su se gotovo u trenu, od količine prometa srušio se i njen web shop, te je Kylie, iako su mnogi bili skeptični, postala nova uzdanica beauty industrije. Danas 22-godišnjakinja najmlađa je self-made milijarderka na svijetu. Prije nekoliko dana je za 600 miliona dolara prodala 51 posto udjela u svojoj kompaniji multinacionalnoj kompaniji Coty Inc., koja u svom portfelju ima cijeli niz drugih beauty brendova kao što su Max Factor, Covergirl i OPI.

https://www.instagram.com/p/B5GbEHYnBOz/

https://www.instagram.com/p/B45w_3jHSit/

-Samo s jednom objavom na Instagramu Kylie dopire do više od dvostruko više ljudi nego što ih svake godine prati Super Bowl – kazao je Pierre-André Terisse, CFO kompanije Coty Inc., na press konferenciji na kojoj su javnosti predstavili svoju najnoviju akviziciju.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti