Sara Prelević ne krije ponos zbog kćerkinog prvog rođendana

Piše: Redakcija

Sara Prelević iz Podgorice, koju je regionalna javnost upoznala i zavoljela kao majku djevojčica Irme i Ilde, a sada i Ine, ne krije koliko je ponosna. Naime, Sara je na svom Instagram profilu objavila emotivnu fotografiju kojom je čestitala prvi rođendan svojoj trećoj kćerki. 

– Poslije 11 godina čekanja! Ponos – stoji na fotografiji koju je Sara tim povodom objavila.

Sara je u jednom od intervjua, koji je dala nakon Ininog rođenja, otkrila da je Inin  dolazak usrećio sve članove njihove porodice, prije svega dvije starije sestre.

 – Irma i Ilda je obožavaju i ni u jednim momentu nisam osjetila ni trunke ljubomore s njihove strane. Osjećaju se kao starije seke koje su zadužene da je paze i prija im ta uloga – rekla je ona tada. 

Donosimo vam dio intervju. 

U koje aktivnosti ste ih, kada je riječ o brizi o Ini, uključili?

– Najčešće sjede s njom na podu i donose joj igračke, a znaju da je mala i da ne smiju da joj daju one sitne. Ina je jako nemirna i one je paze da ne padne s kreveta. Učestvuju i u njenom kupanju i presvlačenju, tako što jedna donese pelenu, a druga odjeću. Kada plače, one počnu da joj pjevaju i da je maze jer ne mogu da podnesu da plače. Od samog Ininog rođenja su tu uz nas.

 Jesu li se Irma i Ilda promijenile otkako imaju mlađu sestru?

– Jesu. Jako su sretne i imaju razvijen osjećaj odgovornosti prema seki. Uz to se i prave važne, jer imaju bebu. Mnogo su ponosne.

Kakva je Ina beba?

– Jako vesela, oči joj se smiju. Uživa u šetnjama i kada je tata nosi. Ne voli da je sama i voli kada joj se stalno priča. Maza je.

 Čime Vas svakodnevno oduševljava?

– Mi Inu već doživljavamo kao veliku bebu. Ona je toliko inteligentna, sveznalica je i jako šarmantna. Svakim danom pokazuje nešto novo i sada je u toj nekoj fazi kada više nije beba, nego odrasta. Svakog dana ima neke nove izraze lica, osmijehe, a trudi se i da priča s nama. Svakodnevno se nečemu novom oduševimo.

Kada pogledate svoju porodicu, čime se najviše ponosite?

– Jako se ponosim svojom djecom i Veskom. No, mi smo jedna obična porodica kao i svaka druga.

Vesko je Vaš drugi suprug. Šta sada vidite kao glavnu ljepotu bračne zajednice?

– Ljubav. Jako je bitno da ljubav između supružnika ostane kao i prvog dana, i to je moguće. Kada postoji ljubav, tu je i poštovanje, tolerancija i sve ostalo. I mi nekad imamo različita mišljenja o nekim stvarima, ali se na kraju uvijek saglasimo u jednom, a to je da se mnogo volimo.

 Kakav je Vesko otac? U čemu Vam on, kada je riječ o Ini, najviše pomaže?

– Vesko je otac kakvog i ja imam, a to znači da je najbolji tata na svijetu. On Inu iz ruku ne pušta po 20 sati dnevno, čak mu i spava na ramenu. Moram priznati da za ovih sedam mjeseci Inu nisam tri puta okupala. Sve to Vesko radi i ne dozvoljava da joj se, kada su te obaveze u pitanju, iko primakne, a njoj ne dozvoljava da zaplače. Ina i ne zna kako se plače (smijeh). On uvijek kaže da zna da život u današnje vrijeme nije lak, te želi da joj djetinjstvo bude bezbrižno i divno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti