Rita Ora stigla u Tiranu da pruži pomoć nastradalim u zemljotresu

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Rita Ora, pjevačica albanskih korijena, obećala je pomoći porodicama koje su u utorak pogođene u snažnom zemljotresu u Albaniji.  Zemljotres magnitude 6,4 po Richteru dogodio se u blizini glavnoga grada Tirane te je najteži koji je ovu zemlju pogodio u posljednjih nekoliko decenija. Do sada je odnio 46 života, a više od 600 ljudi je ranjeno. Rita, koja je rođena na Kosovu, a odrasla u Londonu, kada je čula za katastrofu, odmah je otputovala u Tiranu i objavila da je odabrala porodicu kojoj će pomoći vlastitim sredstvima da obnovu kuću.

View this post on Instagram

Happy Flag Day #Albania!!! I have been spending my birthday and the last couple of days thinking about what the right thing to do is. Along with @erionveliaj, we have decided to choose a family to sponsor to rebuild their home during the devastation of the earthquakes in Albania and myself directly help these families as much as I can! Erion is a true leader and I truly respect his guidance to lead by example. I suggest that who ever can, please find a family or charity or way to help rebuild the homes of the victims of this disaster. The first family that i have chosen is the Sala family, and we will be following the progress of this and so many more families who need the same help ❤️ please click this link in my biog to do the same ❤️ all of my love and prayers to anyone who has been effected. All my love, Rita 🇦🇱

A post shared by RITA ORA (@ritaora) on

– Provela sam svoj rođendan posljednjih nekoliko dana razmišljajući o tome šta je prava stvar. Odlučili smo odabrati porodicu za obnovu njihovog doma koji je razoren u zeljotresu u Albaniji i ja direktno pomažem tim porodicama koliko mogu! Predlažem da ko god može, pronađe porodicu ili humanitarnu organizaciju ili način da pomogne u obnovi domava žrtava ove katastrofe. Prva porodica koju sam odabarala je porodica Sala, a mi ćemo pratiti napredak ove i ostalih porodica kojima je potrebna ista pomoć – napisala je između ostalog Rita na Instagramu. 

 

Pročitajte još