Jamie Oliver progovorio o propasti njegovog poslovnog carstva

Piše: Redakcija

FOTO: INSTAGRAM

Gostujući u showu The Graham Norton, najpoznatiji kuhar na svijetu, Jamie Oliver, u emotivnom je razgovoru progovorio o svemu što je dovelo do kolapsa njegovog restoranskog carstva. Još u maju ove godine Jamie je bankrotirao, a više od 20 restorana moralo je biti zatvoreno, a hiljadu ljudi izgubilo je posao. Slavni kuhar Jamie Oliver sada je otkrio detalje oko toga što je tačno pošlo po zlu i kako se oporavio od gubitka svega što je gradio više od 13 godina.

– Bilo je to 13 godina teško rada, a ‘Fifteen’ je bio moja beba. No, ostao sam bez novca, ostao sam bez svega i bilo je zaista teško, no jednostavno moraš se sabrat i pokušat krenut dalje. Imao sam najbolje od svega, i ne znam nikoga kome je bilo bolje nego meni, a onda sam doživio i najgore trenutke. No, to je život i moraš se fokusirati na pozitivu.

Upitan je razmišlja li otvarati u budućnosti nove restorane, kuharska zvijezda je odgovorila kako će, prije nego se odluči na bilo šta, pričekati da vidi kako će na sve utjecati Brexit.

– Naravno da ću razmisliti o svemu, no tek nakon Brexita. Ukoliko imate biznis u ovoj državi, ne piše vam se dobro idućih pet godina. Bilo je teško i jako je mnogo stvari koje treba posložiti.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti