Severina prvi put u javnosti nakon odluke suda: Izdržat ću jer svom djetetu trebam onakva kakva jesam

Piše: Redakcija

Hrvatska pjevačica Severina Kojić, danas se prvi put pojavila u janosti nakon što je sudija Tea Golub donijela privremenu mjeru i naložila da njen sin, Aleksandar, ubuduće treba živjeti s ocem Milanom Popovićem, koji će se samostalno brinuti o zdravlju i obrazovanju djeteta.

– Bili smo jako duhoviti, pjevali smo, smijali se, pekli palačinke. Pustili smo Dubiozu. U tom sam trenutku samo mislila na Aleksandra i da on ništa ne osjeti. Plačete u drugoj sobi da vas niko ne čuje. Morate pregristi svoje srce i nekako na najbolji način to učiniti i mislim da sam ja napravila odličnu stvar. Rekla sam mu: ‘Vidimo se u subotu, a onda ćemo rasturiti na Xbox-u’ – kazala je Severina za Jurarnji.hr.

Nepravomoćnom sudskom odlukom Severini je određeno da će sina viđati svaki utorak i četvrtak između 15 i 20 sati, s time da će ga već u 20 sati morati vraćati na adresu stanovanja svaki drugi vikend u mjesecu, a ovo je ujedno i prvi vikend koji je dječak prema sudskoj odluci do danas proveo kod majke, tokom polovice zimskih, proljetnih i ljetnih praznika, te tokom svakog drugog državnog praznika i vjerskog blagdana koji su neradni dani u Hrvatskoj, osim onih koji su obuhvaćeni školskim praznicima.

Osim toga, Severina će za izdržavanje djeteta Milanu Popoviću, mjesečno morati plaćati 160 eura svakog 15-og u mjesecu na njegov tekući račun. Severina se ne libi reći da je zatečena i zaprepaštena sudskom odlukom. O mnogo detalja iz presude koja je napisana na gotovo trideset stranica zbog postupka koji je tajan ne smije govoriti.

– Sutkinja nije prihvatila nijedan dokazni prijedlog koji su predlagali moji advokati, pa ni kad je posebna starateljica i sama priznala u svom iskazu da nije vidjela dijete dvije godine, ali je uvažila njene preporuke. A ona je inače bila zatvorila advokatski ured i sama se ponudila Centru za socijalnu skrb Maksimir da radi na tom slučaju – kaže Severina Kojić.

https://www.instagram.com/p/B5czHZbBnlj/

 

– Sve sam očekivala, ali samo ne ovo. Istina, bojala sam se, pogotovo nakon tog zadnjeg ročišta, i to iščekivanje odluke je bilo najgore. Ali, sada me više ničeg nije strah. U životu sam doživjela dosta stvari zbog kojih sam se najčešće sramila zbog drugih, rijetko zbog sebe. Ali, to je život i ovo je također jedno veliko iskušenje koje ću svakako izdržati jer mom djetetu trebam onakva kakva ja jesam, a to je dobra, zdrava i prisebna majka, bez obzira na to što piše u toj presudi. To su samo neka slova i kao što je ono Tito rekao: ‘Ne priznajem njihov sud, ali ću ga poštovati. Nema mi druge. Ničega se više ne bojim’ – kazala je Severina Kojić u intervjuu za Jutarnji.hr.

Pročitajte još