Muzičar Ed Sheeran proglašen izvođečem godine

Piše: Redakcija

Poznati pjevač Ed Sheeran kako je to objavila kompanija The Official Charts proglašen je izvođečem desetljeća, koja objedinjuje top ljestvice Ujedinjenog Kraljevstva. Ovo je uslijedilo nakon što je pjevač uspio zadržati prvo mjesto na top ljestvicama čak 79 sedmica, te je tako ujedno postao i jedini izvođeč u ovom desetljeću kojem je to pošlo za rukom.Albumi su mu na vrhu bili ukupno 41 sedmicu, dok pjesme 28 sedmica.

– Ovo je nevjerovatno. Zbilja nisam očekivao da ću imati karijeru dužu od pet godina, a kamo li da ću isto moći raditi cijelo jedno desetljeće. Hvala vam za podršku – kazao je mladi pjevač, čiji planetarno popularni hit „Shape Of You“ je držao tron 14 sedmica, a kojeg je prodao u više od 4,5 miliona primjeraka.

View this post on Instagram

#SouthOfTheBorder

A post shared by Ed Sheeran (@teddysphotos) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti