Severina uložila žalbu na presudu: Dijete se nije pitalo gdje želi živjeti

Piše: Redakcija

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Nakon što joj je presudom Općinskog suda u Zagrebu oduzeto starateljstvo nad sinom Aleksandrom, poznata pjevačica Severina je, kako prenosi hrvatski “Jutarnji”, uložila žalbu. Naime, njen najjači argument je, navodno, to što sud nije pitao dijete kod kojeg roditelja želi da živi, što je protiv Konvencije UN-a o pravima djeteta. 

Podsjećamo, sutkinja Tea Golub je nedavno presudila u korist Severininog bivšeg supruga, srbijanskog biznismena Milana Popovića, oduzevši Severini time starateljstvo nam njihovim sedmoipogodišnjim sinom Aleksandrom. 

– Znaš sine, to su samo neki papiri koje je neko ispisao i postoje neka slova koja je neko natipkao u riječi, koja ne vrijede za nas dvoje. Oduzeli su nas jedno od drugog fizički, ali to je sve što su mogli. Nakon sedam i po godina sada su mi dali da te viđam 88 sati mjesečno. Hej, pa to je ipak 88 sati. Mogli su i manje, sve su mogli i sve su napravili da nas povrijede. Ali, znaš šta sve mi možemo, ti i ja s 88 sati? Možemo čuda. Dali su mi da dvaput mjesečno mogu prespavati sa tobom i uspavati te…. Hej, koliko se mi možemo ispričati za te dvije večeri, oni ne mogu ni zamisliti. Sve druge večeri mama će te zamišljati. Jer ti se pretvaraš u svaku moju misao i svaka moja misao se pretvara u tebe. Mogu mi te neki strani ljudi zabraniti, ali mi ne mogu zabraniti da te volim, da mislim na tebe svaku sekundu. Ovo je, sine, samo ružan san i mama obećava da ćemo se brzo probuditi – napisala je ona nakon tog događaja na svom Instagram profilu. 

https://www.instagram.com/p/B5czHZbBnlj/?utm_source=ig_embed

Tim povodom je za naš magazin govorio njen bivši suprug Milan, a šta je rekao pročitajte ovdje. 

Pročitajte još