Milica Dabović: Moj sin ima samo majku, očinstvo još uvijek nije priznato

Piše: Redakcija

Srbijanska košarkašica Milica Dabović jedna je od rijetkih poznatih osoba koje se javno suprostavljaju svim predrasudama, ali i javno govore o svojim problemima. Naime, Milica ne krije da sina Stefana odgaja sama, a u posljednjem intervjuu za Story. rs je govorila o ovoj temi. 

– Stefan se preziva Dabović i za sada ima samo majku. Očinstvo još uvijek nije priznato i sada su svi izgledi da će tako i ostati – rekla je ona. 

No, ovo nije prvi put da Milica govori o tome što sama odgaja sina. Naime, ona je nedavno na svom Instagram profilu objavila prilično emotivnu, ali i snažnu poruku o ovoj temi. 

– To što je neko samohrana majka, sada i u ovoj situaciji, iz ove perspektive nazivam herojem! Niti jedna od nas nije nikada sanjala da će sama biti u trudnoći ili sama odgajati dijete… Mislim da se ne sanjaju takvi snovi! I vjerujem da se slažete sa mnom!? Uvijek maštaš da ćeš naći nekoga za cijeli žiovt, da vas mazi, čuva, poštuje, hrabri ljubi i voli!!!! Iskreno ne volim ni taj naziv “samohrana majka” više volim carica, legenda, heroj, lavica zar nije ljepše nazivati neku djevojku, ženu tako nego govoriti jao jadna sama je sa djetetom!?? Da, teško je preteško je, znam da ima dana kada plačeš i ne znaš šta ćeš od sebe, znam za noći i noći neprespavane pa onda nemaš snage ni za sebe, a praviš se da ti nije ništa i ne skidaš osmijeh sa lica jer ti si majka heroj i zašto bi tvoje dijete uopšte znalo kako ti je … ali i to će proći, bilo je i težih stvari, težih dana…Kada vidiš dijete koje ti raste na očima, kada mu posvetiš svoj život, kada mu pružiš ljubav za dvoje i neočekuješ ništa za uzvrat to je ono svjetlo na kraju tunela koje sam čekala godinama! Moje dijete je naučilo i da me poljubi kada mu kažem, ljubi mamu, i da me zagrli čvrsto i nikada ne pusti. Moje dijete je na moje hoćeš li da se tuširaš, počeo da govori daaaaaa i da trči prema tuš kabini, a ne da se ori cijela zgrada kada ga uvalim da ga malo okupam. Moje dijete se mijenja iz dana u dan i to je moje dijete, moje dijete i samo moje dijete a ja sam najsretnija majka na svijtu!! Zato Lavice čekajte trpite, borite se i istrajte vaše dijete će porasti i znat će to da cijeni, znat će da ima najbolju majku na svijetu!!! To je vaš muškarac onaj koji vas nikada neće razočarati, izdati, ostaviti, pokrasti, slagati!!!!!!!!!! Muškarac kojeg ćete voljeli cijeli Život i ne treba vam drugi!!! I sada dok ovo pišem suze same idu, ali ne plačem od tuge nego od sreće koja i sta sam ja rodila SEBI!!! Rodila sam najsjajniju medalju, rodila sam krunu svog zivota bravo ja, bravo vi majke!!! – napisala je Milica. 

https://www.instagram.com/p/B3NYVh8ni1l/

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti