U 30. godini života: Manekenka izgubila bitku s karcinomom

Piše: Redakcija

Poznata manekenka i model Mama Cax preminula je, kako prenose američki mediji, u 30. godini života, a nakon bitke s karcinomom. Ovu vijest potvrdili su članovi njene porodice. 

– Mama Cax je posljednju sedmicu provela u bolnici. Da  je borac, malo je reći. Kao neko ko je preživio nekoliko rundi borbe s karcinomom, Cax se navikla uspješno i hrabro suočavati sa svim izazovima u životu. S tim istim žarom se borila za svoj život na Zemlji – pisalo je u njihovoj objavi. 

Cax je bila poznata po tome što je o svojoj bolesti javno govorila. 

– U Londonu sam počela osjećati jaku bol u abdomenu i odveli su me u Hitnu. Rekli su da je to samo upala i poslali me u hotel s nekim lijekovima. No, ujutro mi se bol pogoršala – govorila je, između ostalog, ona o početku svog oboljenja.  

Cilj joj je bio da podigne svijest o bolesti s kojom se suočila. 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti