Novosti

Rajko Dujmić Novu godinu dočekao sa suprugom Snježanom: Ne tuži me supruga nego država

Nakon što je uhapšen prošle godine zbog porodičnog nasilja Rajko Dujmić, početkom jeseni, samoinicijativno otišao je na liječenje, kako bi bio u kontroliranom okruženju, no ipak je izašao za praznike, pa je tako Novu godinu dočekao sa suprugom Snježanom i bliskim krugom prijatelja. Kako prenose hrvatski mediji Rajko je kazao kako budućnost vidi sa suprugom, te da je svjestan koliko je ljubavi i truda važno da ulože obe strane.

– Novu godinu dočekao sam sa suprugom Snježanom i prijateljima na Trgu. Slušao sam Fosile i Prljavce, te smo se dobro proveli – kazao je za 24sata.hr.

Osnivač benda „Novi fosili“ kako je to ranije kazao nije želio izaći iz bolnice sve dok ne bude siguran u sebe da ništa neće konzumirati. Budući da se sada odjeća bolje Rajko je privremeno izašao iz bolnice.

– Ovo je godina u kojoj sam odnio najveću pobjedu. Pobijedio sam sebe – rekao je.

Poznati hrvatski muzičar i jedan od osnivača benda “Novi fosili” Rajko Dujmić uhapšen je početkom jula prošle godine, zbog prijetnji i fizičkog napada na suprugu Snježanu. Dan poslije je zbog lošeg zdravstvenog stanja upućen je i u bolnicu. Nakon nemilog događaja, određen mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. No, čini se da je par nadvladao sve probleme i da su sve nesuglasice riješili mimo suda.

– Tako će i biti, ali to je proces. Ne ide preko noći. Snježana i ja nismo se ni svađali. Ne tuži me supruga nego država.