Prve fotografije kraljice Elizabethe nakon skandala

Piše: Redakcija

 AFP

Nakon što su princ Harry i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle na društvenim mrežama obznanili kako se povlače s kraljevskih dužnosti, u Velikoj Britaniji su postali glavna vijest. Odluku su donijeli bez znanja kraljice Elizabete, princa Charlesa i princa Williama. Za njihovu odluku, porodica je saznala putem televizije. Kraljicu je vijest očigledno prilično potresla.

Osvanule su fotografije kraljice na čijem se licu jasno vidi kako ju je skandal koji su joj unuk i njegova supruga priredili duboko potresao. Kraljica je ušla u automobil i odvezla se s imanja, a nije se ni trudila sakriti svoje loše raspoloženje.

Harry i Meghan žele biti financijski nezavisni te planiraju samostalno zarađivati, što im je trenutno, tvrde, onemogućeno. Odreći će se prava na novac koji dobivaju od kraljice, ali i dalje mogu uzimati novac od princa Charlesa. Zadržat će svoju kuću u Velikoj Britaniji kao svoju bazu, a ostat će im i policijska zaštita.

Kraljevski par za ove je praznike otputovao u Kanadu gdje su ostali čak šest sedmica, a sada su iznenadili viješću da se tamo i sele. Meghan i Harry odselili bi se u Toronto, gdje su proveli pet mjeseci u tajnosti prije nego što su javno objavili vezu. Između ostalog, Meghan bi se u Kanadi mogla vratiti glumi.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti