Brad Pitt: Od alkoholizma sam se izliječio zbog Bradleyja Coopera

Piše: Redakcija

AFP

Holivudski glumac Brad Pitt prije godinu i po javno je progovorio o svojim problemima s ovisnošću. Alkoholizam mu je uništio brak s Angelinom Jolie i otuđio ga od djece, a Pitt je danas trijezan zahvaljujući svojim bliskim prijateljima koji su ga izveli na pravi put. Poput brojnih zvijezda, Brad Pitt posrnuo je i postao alkoholičar. Dugo vremena negirao je svoj problem, a onda se nakon razvoda od glumice Angeline Jolie i tokom borbe za starateljstvo nad zajedničkom djecom, slavni 56-godišnjak trgnuo i odlučio svoj život dovesti u red.

Iako ga je pogodila želja voljene supruge za razvodom, Pitt je odlučio promijeniti se, a prva odluka bila je da prestane piti. Potražio je i stručnu pomoć te redovno odlazio na terapije.

AFP

– Iskreno, otkako sam izašao s fakulteta, ne sjećam se dana da nisam popio nešto ili zapalio džoint. Ili barem zapalio cigaretu. Sve do braka s Angelinom na taj sam način bježao od svojih osjećaja. Ostalo je piće, ali ni to nije bilo u redu – rekao je prije tri godine u jednom intervjuu.

Put ka ozdravljenju osim stručnih ustanova, Pitt danas neizmjerno zahvaljuje svom glumačkom kolegi i dugogodišnjem prijatelju Bradleyju Cooperu. Na jednoj službenoj večeri u italijanskom restoranu Cipriani u New Yorku skupio se široko društvo, a Pitt je održao govor za pamćenje u kojem se spomenuo svojih poroka iz prošlosti.

Brad Pitt AFP

– Hvala ti Bradley. Bradley je upravo stavio svoju kćerkicu na spavanje i požurio na ovo okupljanje. Moram naglasiti da sam danas trijezan samo zahvaljujući njemu. Od tada sam svakim danom sve sretniji. On je pravi prijatelj i duša od čovjeka. Volim te i još jednom hvala – glasio je emotivni govor Brada Pitta kojim je sve okupljene ganuo.

Pročitajte još