“Imperija” premijerno na FOX-u

Piše: Redakcija

Serija “Imperija” starta u petak, 23 januara premijerom na FOX kanalu u 22:00. Dvanaest jednočasovnih epizoda pričaju nesvakidašnju priču o hip-hop imperiji vrijednoj milijardu dolara. Premijera za SAD je zabilježila nesvakidašnje rezultate – prvu epizodu gledalo je 13,1 miliona gledalaca i radi se o najboljoj FOX premijeri od 2012. godine.

EMPIRE: The epic family battle begins when the sexy and powerful new drama EMPIRE debuts, with limited commercial interruption, following AMERICAN IDOL XIV on Wednesday, Jan. 7 (9:00-10:00 PM ET/PT) on FOX. Pictured Clockwise L: Bryshere Gray, Trai Byers, Jussie Smollett, Terrence Howard and Taraji P. Henson. ©2014 Fox Broadcasting Co. CR: Michael Lavine/FOX

Kada vlasnik moćne muzičke izdavačke kuće (Terens Hauard) sazna da pati od bolesti koja može da mu ugrozi život, primoran je da donese odluku o tome koji od njegova tri sina će naslijediti porodični posao: najstariji, koji je nevjerovatan biznismen, ali nema talenta za muziku; srednji sin koji je sjajan umjetnik, ali otac ne odobrava njegovu homoseksualnost; ili najmlađi sin koji je uglavnom posvećen djevojkama i žurkama, ali koji ima potencijala da postane odličan izvođač. U međuvremenu, njegova bivša žena izlazi iz zatvora i pojavljuje se kako bi tražila dio muzičkog carstva koji joj, kako vjeruje, pripada.

Iako je smještena u svijet hip-hop industrije i začinjena zaraznim soundtrackom koji je ekskluzivno za ovu priliku producirao Timbaland, serija se ne fokusira toliko na rep i R&B kulturu, već prije na borbu oko moći i duboko ukorijenjene porodične konflikte.

imperija serija2

Na čelu tima koji je kreirao“Imperiju” nalaze se Li Daniels i scenarista Deni Strong (dobitnik EMI nagrade). Li Daniels je autor i izvršni producent serije. Radi se o filmskom autoru koji je bio nominovan za Oskara i čiji rad karakterišu autentičnost i eksplicitnost. Svakim novim projektom gledaocima pruža jedinstveno i osvježavajuće iskustvo i uvid u dobro razrađene likove. Daniels je, vjerovatno, najviše poznat po svom filmu Precious koji je ovjenčan Oskarom. Preciousje bio nominovan za šest Oskara, a nagrađen je za najbolju sporednu žensku ulogu i za najbolji adaptirani scenario.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti