Oglasili se prijatelji britanske vojvotkinje: Ona je uvijek bila glavna u vezi, bez obzira na  Harryjevu titulu

Piše: Redakcija

Britanski autor David Jones razgovarao je s prijateljima vojvotkinje Meghan Markle, a povodom odluke koju je donijela sa svojim suprugom Harryjem po kojoj napuštaju svoje dužnosti kao članovi kraljevske porodice. Naime, oni su otkrili da smatraju da je upravo Meghan inicijator ove odluke.

– Znao sam da će do toga doći, bilo je samo pitanje vremena. Meghan je u vezama uvijek bila takva, ili će biti po njenom ili nikako. Ona je uvijek bila glavna u vezi, bez obzira na  Harryjevu titulu. Ona želi da sve bude po njenim uslovima – rekao je Meghanin neimenovani prijatelj.

Naime, on smatra da je Meghan izlaskom iz kraljevske porodice stvorila uslove u kojima može funkcionirati po svojim, a ne kraljevskim pravilima. 

– To je za nju savršeno. Uvjeren sam da se htjela vratiti u svoj krug ljudi u Kanadi. Nije u pitanju samo izlazak iz kraljevske porodice, ovo je strategija na duge staze koja se dugo planira – zaključio je. 

Podsjećamo, Harry i Meghan su prije nekoliko dana šokirali  porodicu, ali i javnost objavom da napuštaju svoje dužnosti kao članovi kraljevske porodice, te time da će raditi na tome da postanu finansijski nezavisni. Naime, oni su otkrili da planiraju živjeti na dvije adrese, tačnije između velike Britanije i Kanade, a ovu odluku su donijeli zbog sina Archieja.

– Poslije mnogo mjeseci i razgovora, odlučili smo da napravimo promjenu ove godine. Povlačimo se iz viših dužnosti kraljevske porodice i radit ćemo kako bismo bili finansijski nezavisni, ali ćemo i dalje podržavati njeno visočanstvo. Vaše odobravanje, naročito u nekoliko posljednjih mjeseci, nas je podstaklo da napravimo promjenu – stoji u zvaničnom saopćenju. 

Iako se niko od članova kraljevske porodice nije zvanično obratio povodom njihove odluke, “The Sunday Times” je prenio ono što je princ William, navodno, rekao svom prijatelju. 

– Štitio sam svog brata cijelog života, ali više to ne mogu. Mi smo dva odvojena entiteta. Tužan sam zbog toga. Sve što možemo da uradimo, sve što ja mogu da uradim, jeste da pokušam da ih podržim i nadam se da će doći trenutak kada ćemo ponovo misliti isto – rekao je on. 

Kako prenose britanski mediji, članovi kraljevske porodice okupit će se u ponedjeljak kako bi razmotrili ovo pitanje.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti