Kraljica sprema govor: Evo šta Harryja danas čeka na hitnom sastanku

Piše: Redakcija

AFP

Nakon što su princ Harry i Meghan Markle šokirali svijet objavom na društvenim mrežama da se povlače s kraljevskih dužnosti porodica je ostala razočarana, a kraljica Elizabetha ne krije vidno loše raspoloženje zbog skandala koji su joj priredili. Za britanske medije otkrila je kako će imati pregovore s prinčevima Harryjem, Charlesom i Williamom kako bi okončala nemir koji je zbog nastale situacije. Tako je, tvrde tamošnji mediji, sastavila govor kojim će pokušati uvjeriti Harryja da ne odlazi iz palače.

View this post on Instagram

Wish you all a good weekend 🥰

A post shared by The Royal Family (@theroyalfaamily) on

Iako će Harry s kraljicom susresti licem u lice obožavatelji kraljevske porodice smatraju kako će princ ostati pri svojoj odluci. Meghan neće biti na sastanku jer je odletjela u Kanadu, a njihovog sina Archieja na brizi ima dadilja. Od vojvotkinje se ipak očekuje da će se priključiti putem konferencijskog poziva. Harry je tako još uvijek kod kuće i svojoj porodici pokušati osigurati progresivnu novu ulogu, što znači da bi par mogao biti odvojen neko vrijeme. Između ostalog, kraljica je naredila svojim podređenima da naprave plan za buduću ulogu Meghan i Harryja, koji bi se mogao primijeniti i na sljedeće generacije.

– I njima je u interesu da to riješe čim prije. Svima je bitno da to shvate i naprave brzo, ali ne na štetu ishoda – rekao je izvor blizak paru.

Kraljica se povodom današnjeg sastanka išla pomoliti u crkvu Svete Marije Magdalene u Sandringhamu, piše The Sun. Dok za kraljicu tvrde da je sada dobro, princ Filip duboko je povrijeđen Harryjevom odlukom, s obzirom na to da su jako bliski.  Odluka je potresla i princa Williama koji je rekao kako nije u stanju svom bratu čak ni pružiti ruku.

– Cijeli život sam grlio brata, sad to više ne želim učiniti. Sada smo posebni entiteti – dodao je vojvoda od Cambridgea, vidno frustriran što mu brat želi postati finansijski nezavistan.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti