Nakon priča o svađi oglasili se Harry i William

Piše: Redakcija

Prinčevi Harry i William oglasili su se u zajedničkom saopštenju kako bi negirali tvrdnje o bullyingu koje su jutros preplavile britanske tabloide. Ovo je bio pomalo neobičan potez koji se dogodio samo nekoliko sati prije hitnog sastanka kojeg se sazvala kraljica Elizabetha, kako bi s mladim princem Harryjem dogovorila sve oko njegovog odustajanja od kraljevskih dužnosti. Jutros su britanski tabloidi prenijeli navodne tvrdnje da se Harry “osjećao odbačenim iz porodice” te da ga je William “zlostavljao”. U izjavi su braća rekla da su takve tvrdnje bile “štetne i uvredljive”.

– Uprkos jasnim poricanjima, u britanskim novinama danas se pojavila lažna priča koja nagađa o odnosu vojvode od Sussexa i vojvode od Cambridgea. Za braću koja se toliko brinu o pitanjima mentalnog zdravlja upotreba jezika na ovaj način je uvredljiva i potencijalno štetna – stoji u saopštenju koje je stiglo iz Buckinghamske palače.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti