Serena Williams: Prva titula kao majka

Piše: Redakcija

 AFP

Američka teniska legenda Serena Williams osvojila je svoj prvi naslov nakon što je postala majka i prekinula trogodišnji post svladavši u finalu WTA turnira u Aucklandu sunarodnjakinju Jessicu Pegulu. Serena Williams je u septembru 2017. rodila kćerku Alexis Olympiju te je od tada izgubila svih pet finala koja je igrala. 
Ovo je 73. naslov u karijeri za 38-godišnju osvajačicu 23. pojedinačna Grand Slam naslova, a prvi od trijumfa na Australian Openu 2017. Pegula je ostala na jednom naslovu iz tri finala na WTA turnirima, a osvojila ga je prošle godine u Washingtonu.

Serena Williams nije uspjela osvojiti duplu krunu, jer je u finalu parova u kombinaciji s Dankinjom Caroline Wozniacki poražena sa 6:4, 6:4 od američkog para Asia Muhammad – Taylor Townsend.

 

Legendarna Amerikanka u pobjedničkom govoru poručila je da će sav novac zarađen u Aucklandu donirati u fond za žrtve požara u Australiji, a tome će dodati i iznos koji će biti prikupljen na aukciji za svaku odjevnu kombinaciju koju je nosila tijekom ovog turnira. Kao pobjednica u pojedinačnoj konkurenciji zaradila je 43.000 dolara, a za finale u igri parova pripada joj polovica nagrade od 7.200 dolara.

View this post on Instagram

💪🎾 THE QUEEN IS BACK…🎾💫 . ⭐️ @serenawilliams opened the new tennis season with victory at the Auckland Classic to celebrate her first singles title for almost three years in – and first since becoming a mother to her daughter Alexis Olympia. . 🎾 Her timely victory over fellow American Jessica Pegula in straight sets comes a week ahead of the Australian Open, where Williams could finally equal Margaret Court’s record of 24 majors. . “It feels good,” said Williams, who donated her tournament winnings to victims of the Australian bushfires. “It's been a long time, I think you could see the relief on my faces. I have been playing for so long and been through so much and I'm happy to be doing something I love.” . ➡️ Read more at @telegraphwomenssport #tws #serenawilliams #tennis #aucklandclassic #motherhood #postpartum #thisgirlcan #mothersinsport #womenssport

A post shared by Telegraph Women’s Sport (@telegraphwomenssport) on

Pročitajte još