Kraljica je konačno progovorila o odluci napuštanja trona svog unuka

Piše: Redakcija

AFP

Buckinghamska palača objavila je kraljičinu izjavu nakon sastanka kraljevske porodice u Sandringhamu o kome se razgovaralo o budućnosti vojvode i vojvotkinje od Sussexa. U njemu je pisalo: “Danas je moja porodica vodila vrlo konstruktivne rasprave o budućnosti mog unuka i njegove porodice. Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo Harryju i Meghaninu želju za stvaranjem novog života kao mlade porodice. Iako bismo ih mi više voljeli ostati puno radni članovi kraljevske porodice, poštujemo i razumijemo njihovu želju da žive samostalnijim životom kao porodica, a da pri tome ostane hvale vrijedan dio moje porodice. 

– Harry i Meghan jasno su dali do znanja da se ne žele pouzdati u javne fondove u svom novom životu. Stoga je dogovoreno da će nastupiti prijelazno razdoblje u kojem će vojvode os Sussexesa provoditi vrijeme u Kanadi i Velikoj Britaniji. Konačne odluke će biti donesene u narednim danima. 

U privatnom sastanku učestvovali su kraljica, princ od Walesa, vojvoda od Sussexa i vojvoda od Cambridgea i njihovi privatni sekretari. Vjeruje se da se vojvotkinja od Sussexa, koja je trenutno u Kanadi s osmomjesečnim sinom Archiejem, pridružila raspravi konferencijskim pozivom.

AFP

Pročitajte još