Novosti

Još ništa od dogovora s kraljicom: Princ Harry do daljnjeg ostaje u Londonu

AFP

Čini se da vojvotkinja od Sussexa nema previše vremena razmišljati o situaciji koju su ona i njen suprug zakuhali u Velikoj Britaniji, budući da joj je dnevni raspored prenatrpan obvezama. Tako je i jučer dan provela u društvu žena, razgovarajući o njihovim pravima, dok princ Harry i dalje pokušava izgladiti cijelu situaciju koju je kraljevskoj porodici donio Megxit.

Jučerašnji dan 38-godišnja Meghan Markle odlučila je provesti okružena ženama, razgovarajući o njihovim pravima, ali i obrazovanju i to u sjedištu ‘Justice for Girls’ u Vancouveru. Samo nekoliko sati prije toga pojavila se i u Downtown Eastside Women’s centru, gdje je porazgovarala o položaju žena u društvu.

AFP

Njena angažiranost posljednjih dana nekima izgleda kao da pokušava ‘prikupiti bodove’ kako bi umanjila negativni publicitet kojem ne može umaknuti otkako su ona i princ Harry najavili kako napuštaju kraljevsku porodicu. Meghan Markle vratila se prošle sedmice u Kanadu, gdje su ona i suprug s dadiljom ostavili osmomjesečnog Archija, dok je princ Harry ostao u Velikoj Britaniji kako bi prisustvovao sastanku s kraljicom Elizabethom, princom Charlesom i princom Williamom.

Iako mu je namjera bila nakon sastanka odmah se pridružiti Meghan i Archieju u Kanadi, to se ipak nije dogodilo, a zbog cijele situacije, njegov se boravak u Londonu produžio. Danas će tako biti domaćin u Buckinghamskoj palači gdje će se izvlačiti parovi za svjetski kup u ragbiju. Harry će ovih dana na sve načine pokušati izgladiti novonastalu situaciju i pokušati ublažiti posljedice iste, budući da je i sam rastrgan između porodice u kojoj je odrastao, i koja mu je u konačnici dala sve, i one koju je sam osnovao.