Princ Harry govorio o odluci da se povuče iz porodice: Nije bilo druge opcije

Piše: Redakcija

Britanski princ Harry sinoć je prisustvovao jednoj dobrotvornoj večeri, te po prvi put govorio o  odluci da napusti kraljevsku porodicu. 

– Odluka koju sam donio zbog svoje supruge pa sam odstupio, nije bila odluka koju sam donio olako. Razgovori su trajali mjesecima i došli su poslije godina izazova. Znam da nisam uvijek bio u pravu, ali za ovo zaista nije bilo druge mogućnosti – otkrio je on. 

Naime, on je istakao da se nadao da će Meghan i on moći da i dalje služe kraljevskoj porodici, Commonwealthu i vojnim udruženjima, samo bez javnog finansiranja, ali da to nije bilo moguće. 

– Nadam se da će vam ovo pomoći da shvatite zbog čega je moralo da se desi. Ja sam sam povukao od svoje porodice kako bih napravio korak naprijed u ono za šta se nadam da može biti mirniji život. I dalje ću biti isti čovjek kojem će njegova zemlja biti draga i koji će život posvetiti dobrotvornim i vojnim zadacima koji su mi toliko važni – rekao je on. 

Podsjećamo, Meghan i Harry su nedavno šokirali javnost ali članove porodice kada su saopćili da se povlače i da žele da budu finansijski nezavisni. To ih je “koštalo” titula, a moraju i vratiti skoro tri miliona funti poreskim obveznicima. 

Britain’s Prince Harry, Duke of Sussex and Meghan, Duchess of Sussex reacts as they leave after her visit to Canada House in thanks for the warm Canadian hospitality and support they received during their recent stay in Canada, in London on January 7, 2020. (Photo by DANIEL LEAL-OLIVAS / POOL / AFP)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti