Terry Jones: Preminuo je titan britanske komedije

Piše: Redakcija

Foto: Instagram

Zvijezda i osnivač komičarske skupine Monty Python preminuo je u 77 godini, potvrdio je njegov agent za BBC. Prema informacijama, velški scenarist, redatelj i glumac preminuo je u ponedjeljak, četiri godine nakon što je otkriveno da boluje od rijetkog oblika demencije (FTD).

– U velikoj tuzi javljamo da je preminuo voljeni suprug i otac, Terry Jones. Izgubili smo dragu, duhovitu, toplu, kreativnu i nježnu osobu – piše u službenoj obavijesti njegove porodice.

Jonesov redateljski debi bio je prvi film skupine ”Monty Python i Sveti gral” iz 1975., a potpisao je i režiju za  filmove ”Brianov život” i ”Smisao života”. Napisao je i nekoliko knjiga za djecu, a pisao je i članke za poznate britanske medije.

S prvom suprugom Alison Telfer bio je u braku 42 godine, a 2012. se razveo i oženio 41 godinu mlađu Šveđanku Annom Söderström s kojom ima kćerku Siri.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti