Odluka koja će ih koštati braka: Meghan i Harry će se razići za dvije ili tri godine

Piše: Redakcija

Meghan Markle i princ Harry šokirali su javnost kada su 8. januara saopćili da odstupaju od dužnosti kao članovi kraljevske porodice, te da žele biti finansijski nezavisni. Kraljevski dopisnik Arndt Striegler je u intervjuu za “Galu” otkrio da će ih ova odluka koštati braka. Naime, on im predviđa da će se rastati u naredne dvije ili tri godine. 

– Harry nije tip koji će dugoročno biti sretan u Sjevernoj Americi. On je previše vezan za Englesku, prijatelje i članove porodice. S druge strane, iz pouzdanih izvora znam da je Meghan jako nezadovoljna životom u Windsoru. Osjećala se usamljeno i nije uspjela, ili nije htjela, da stekne nove prijatelje. Harry je nesretan u Sjevernoj Americi, a Meghan u Engleskoj. To se ne može dobro završiti – rekao je on i dodao da se Harry zbog Meghan odrekao svega. 

– Da bi udovoljio ženi Harry je tokom posljednjih nekoliko mjeseci kontakt sa članovima porodice sveo na minimum, a zbog toga je sve više izolovan. Imam utisak kao da je opčinjen s Meghan, te da je voli najviše na svijetu. To je inače lijepa stvar, ali Meghan je proračunata osoba. Smatram da je nekoliko puta pokazala da sebe stavlja na prvo, a sina i Harryja na drugo i treće mjesto – dodao je. 

On je također govorio i o tome šta će se desiti s Harryjem u slučaju da se zaista razvede od svoje supruge. 

– Ako pretpostavimo da se Harry vrati u kraljevsku porodicu i prizna da je napravio veliku grešku, mislim da će ga dočekati raširenih ruku – zaključio je. 

Naime, on je  dodao i to  da je Harry i dalje omiljen u krugovima britanske javnosti, dok je sav “bijes” zbog njihove odluke usmjeren ka Meghan koja simpatije u samom startu nije pokupila zbog, kako on ističe, afroameričkih korijena. 

(FILES) In this file photo taken on July 10, 2018 (L-R) Britain’s Camilla, Duchess of Cornwall, Britain’s Queen Elizabeth II, Meghan, Duchess of Sussex, Britain’s Prince Harry, Duke of Sussex, and Britain’s Prince William, Duke of Cambridge come onto the balcony of Buckingham Palace to watch a military fly-past to mark the centenary of the Royal Air Force (RAF). – Britain’s Queen Elizabeth II on January 13, 2020, said Prince Harry and his wife Meghan would be allowed to split their time between Britain and Canada while their future is finalised. The couple said last week they wanted to step back from the royal frontline, catching the family off guard and forcing the monarch to convene crisis talks about the pair’s future roles. (Photo by Tolga AKMEN / AFP)

 

Pročitajte još