Mlada glumica Mischa Barton: Više puta je boravila na psihijatriji i to je smatrala normalnim

Piše: Redakcija

Problemi s težinom, nervni slomovi, alkohol i opijati neki su od razloga zbog kojih je mlada Mischa Barton stigla do ivice. Nakon uloge u tinejdžerskoj seriji ”The O.C.” mnogi su mislili da je Mischa odrasla sa ”zlatnom kašikom” u ustima. Osim fantastičnog ukusa za modu, nije imala mnogo dodira sa djevojkama iz visokog društva, niti je bila jedna od njih. Odrasla u porodici englesko-irskih korijena, a zbog posla njenog oca selila se često.

Glumačku karijeru započela je u New Yorku, a samo sa devet godina počela je glumiti. Uloge su bile različite i nizala ih je u serijama, filmovima, predstavama i činilo se kao da je pred njom zaista sjajna karijera. No, ipak nije tako.

View this post on Instagram

Thanks Amsterdam. NY your next 😍

A post shared by Mischa Barton (@mischabarton) on

U srednjoj školi bila je perfektna učenica, što su govorile i njene ocjene. Nije željela biti zvijezda tinejdžerske serije, pa je težila da dobije ozbiljnije uloge. Istovremeno, radila je na vlastitom brendu i dobila ugovore sa mnogim, prestižnim, modnim kućama. U elitno društvo se ”probila” nakon veze sa bogatim nasljednikom Brandonom Davisom, a zatim i Ciscom Adlerom, sinom legendarnog producenta Loua.

A onda…je njen svijet počeo da se ruši.

U posljednjih nekoliko godina u njenom životu mnogo je više sudskih događaja i skandala, nego filmskih uloga. Tek je prije nekoliko mjeseci postala odlučna u namjeri za veliki povratak.

Ozbiljni problemi počinju u 2007. godini i nikada još nisu prestali. Prvo je bila uhapšena zbog vožnje u izrazito pijanom stanju bez vozačke dozvole i nakon toga se dobrovoljno prijavila na odvikavanje. Ali, to nije bio kraj. U posljenjih 10 godina dva puta hospitalizirana zbog prijetnji samoubistvom, a drugi put zbog ponašanja. Vrištala je polugola u svom dvorištu, također, prijeteći samoubistvom. Više puta je posjećivala psihijatriju i to je smatrala  normalnim. Pritisak posla i način života su je uništili.

Njenu 2019. godinu obilježili su susreti na sudu sa bivšim ljubavima, Jonom Zachariasom i Adamom Spawom, jedan je snimao seksualne odnose s njom bez pristanka, a drugi ih je distribuirao.

– Nije šala kada na kraju završite na sudu boreći se s tim stvarima –  kazala je Mischa

https://www.instagram.com/p/Bp5tUwPgYEj/

U svojoj borbi je uspjela, a veliku podršku za vrijeme suđenja pružao joj je njen dečko, australijski maneken James Ambercrombie, iako su nedavno prekinuli. Mischa nakon svega, izgleda zdravije i sretnije, a njena porodica i fanovi se nadaju da je napokon došao kraj pakla mlade zvijezde koja napokon treba svoj sjaj pokazati do kraja.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti