Tragedija u SAD-u: S Kobe Bryantom u helikopteru bila i 13-godišnja kćerka

Piše: Redakcija

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena, 41-godišnji Kobe Bryant poginuo je u padu helikoptera u Kaliforniji. S njim u helikopteru bila je i 13-godišnja kćer Gianna Maria koja je također smrtno stradala. Legendarni košarkaš putovao je s četvero ljudi u svom privatnom helikopteru kada je došlo do požara, a letjelica se srušila u Calabasasu. Hitna pomoć je vrlo brzo došla na mjesto nesreće, ali odmah su utvrdili da nema preživjelih. Prema prvim informacijama, njegova supruga Vanessa Bryant nije bila među ljudima u helikopteru.

Kako se saznaje s njim u helikopteru bila je i njegova 13-godišnja kćerka Gianna Maria s kojom je išao na utakmicu. S njima su još bili Giannina suigračica u pratnji jednog roditelja.Tužnu vijest potvrdili su i glasnogovornici porodice Bryant.

Početkom ovog mjeseca je otkrio kako je tek nedavno počeo gledati utakmice svoje 13-godišnje kćerke Gianne.

– Prije je gotovo nikad nisam gledao, ali sada kada je cijela u košarci gledamo utakmice svaku večer – kazao je nedavno Kobe Bryant kojeg se u zadnje vrijeme moglo vidjeti na utakmicama Lakersa u društvu kćerke.

Kobe helikopter kojeg posjeduje koristi već godinama, još iz vremena dok je igrao u Lakersima i s njim je često odlazio na utakmice kako bi izbjegao saobraćajne gužve u Los Angelesu. Legendarni košarkaš ima četvero djece, a tokom svoje bogate NBA karijere osvojio je pet naslova prvaka. Sve u dresu Los Angeles Lakersa, u kojima je igrao od 1996 do do 2016. godine.

View this post on Instagram

My Gigi

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti