Samo 27 dana prije smrti: Potez Kobea Bryanta koji je oduševio

Piše: Redakcija

Kako prenose američki mediji, legendarni košarkaš Kobe Bryant, koji je u nedjelju zajedno s kćerkom Giannom i ostatkom putnika poginuo usljed pada helikoptera, je samo 27 dana prije smrti uradio nešto što je oduševilo javnost. Naime, iako je imala samo 13 godina, Gianna je pokazala veliku nadarenost za košarku,  a njen otac je vjerovao da će ostvariti veliki uspjeh te je predao zahtjev da se zaštiti njen “sportski” nadimak Mambacita, koji je inspiriran njegovim nadimkom Black Mamba. On je, kako to prenose mediji, zahtjev za zaštitu autorskih prava podnio 30. decembra prošle godine. 

– Ono što volim kod Gigi je njena radoznalost kada je igra u pitanju. Jako je radoznala, čak i u teškim situacijama kada lopta ide naprijed-nazad, ona se zna odvojiti od igre, doći do mene i pitati me jako specifično pitanje koje nije često. Svakim danom je sve bolja – rekao je on.

Njegova kćerka igrala je za Akademiju Mamba koju je osnovao i vodio njen otac. 

Podsjećamo, Kobe je u nedjelju, zajedno s kćerkom, krenuo do Akademije, ali je helikopter zbog lošeg vremena udario u brdo. 

View this post on Instagram

My Gigi

A post shared by Kobe Bryant (@kobebryant) on

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti