Smrt supruga ju je slomila: Zbog tri kćerke mora pronaći snagu da nastavi dalje

Piše: Redakcija

Za dobrobit svoje tri kćerke, koje su nakon stravične nesreće Kobea i Gianne Bryant ostale bez oca i sestre, udovica Vanessa Bryant u teškim trenucima pokušala je sve kako bi nastavila svoj život dalje. Za 19 godina braka i četiri predivne kćerke koje su dobili ostaju kao najljepša uspomena, a ona će morati pronaći način da im, gotovo preko noći, bude otac i majka, te da ih nastavi odgajati onako kako su njih dvoje odlučili na početku njihovog zajedničkog života. Sreću i radost, koju su svakodnevno proživljavali, zamijenili su bol i tuga, a doslovno preko noći Vanessa Bryant postala je glava porodice.

Iako je izgubila supruga ali i ono najvažnije, svoje dijete, Vanessa će morati pronaći način da nastavi dalje najviše zbog tri kćerke koje su ostale s njom u toj tuzi – 17-godišnje Natalije, trogodišnje Bianke i sedmomjesečne Capri.

https://www.instagram.com/p/B4rN_Bfjqdy/

– Ovo je izuzetno teško i tužno vrijeme za Vanessu, ali i cijelu porodicu. Ona jednostavno ne može završiti rečenicu, a da se ne rasplače, no trudi se, i to jako, da se sabere zbog cura. Sada ona mora biti – ona jaka – otkrio je izvor blizak porodici Bryant, dodavši kako su Vanessa i Kobe Bryant, uprkos mnogobrojnim usponima i padovima u braku, srodne duše.

– Ona je znala da će s njim biti do kraja života. Sada je okružena ljudima koji je vole i koji su voljeli Kobea. Utjehu je pronašla u vjeri i nije sama, no njena tuga potrajat će jako, jako dugo.

https://www.instagram.com/p/B5Ykf6YjuEM/

Podsjećamo, kada su se upoznali Kobe Bryant imao je 20 godina, košarkaški znalci nazivali su ga fenomenom, a Vanessa Urbieta Cornejo Laine imala je tek 17 i još je uvijek pohađala srednju školu. Zaručili su se nakon samo šest mjeseci veze, a vjenčali se čim je ona postala punoljetna, u aprilu 2001., u katoličkoj crkvi St. Edward u Dana Pointu u Kaliforniji.

U njihovu je ljubav malo ko vjerovao u počecima, rijetko ko je vjerovao atraktivnoj latino tinejdžerici da ju je NBA zvijezda pozvala na izlazak. A sve je planulo na snimanju spota, na kojem je Vanessa bila glavna zvijezda, a Bryant se želio okušati i kao reper. Bio je toliko očaran njom da joj je u školu slao ogromne bukete ruža i dolazio po nju u svom Mercedes Benzu.

https://www.instagram.com/p/B5cURlljr5O/

Na njihovom vjenčanju nije bila njegova porodica jer nije bila zadovoljna njegovim odabirom. Nakon toga su se poprilično udaljili jedni od drugih, a njegov otac Joe tada je rekao: „Ako je mogao odlučiti da se oženi, onda može sam odlučivati za sebe i u drugim stvarima. To je sad njegov život.“ Vanessa Bryant ubrzo se privikla na to kako je to biti supruga NBA košarkaša, povezala se s ostalim suprugama i djevojkama, ali i ubrzo osjetila okrutnost tog svijeta.

– Sjećam se da mi je u jednom trenutku rekla da ima krizu identiteta. Da jednostavno ne zna ko je ona osim toga da je supruga Kobea Bryanta – izjavila je 2005. godine njena rodica Laila Laine.

https://www.instagram.com/p/B6H3gpOjTs_/

A onda joj se svijet srušio. Samo šest mjeseci nakon što je 2003. rodila njihovo prvo dijete, kćerku Nataliju, Kobe Bryant suočio se s teškim optužbama da je silovao 19-godišnju uposlenicu hotela u Coloradu. Slavni košarkaš sve vrijeme je tvrdio kako je seksualni odnos bio dobrovoljan, a na press konferenciji uz njega je sjedila i Vanessa.

– Gadim se sam sebi što sam napravio tako nešto. Svoju ženu volim svim svojim srcem. Ti si moja stijena, moj oslonac. Ti si dio mog srca, zrak koji dišem i najsnažnija osoba koju znam. Žao mi je što sam ti sve ovo priuštio i što je naša porodica morala ovo doživjeti.

https://www.instagram.com/p/B6gW4S4Dt-P/

Kako bi joj zahvalio što je cijelo vrijeme čvrsto stajala uz njega, Bryant joj je poklonio prsten s ljubičastim dijamantom od osam karata, vrijedan četiri milijuna dolara, a teške optužbe odbačene su 2004., kada je dotična djevojka pristala dogovoriti se o odšteti izvan suda.

Godine 2006., rodila im se i druga kćerka, koju su nazvali Gianna Maria-Onore, a iako je možda sve izgledalo idealno, iza zatvorenih vrata tako i nije bilo. Godine 2011. Vanessa Bryant podnijela je zahtjev za razvod, navodeći nepomirljive razlike kao glavni razlog. Dvije godine kasnije svojoj su ljubavi ipak odlučili dati drugu šansu. Godine 2016. par je dobio i treću kćer Bianku, a onda se prije samo sedam mjeseci rodila najmlađa kći Capri.

https://www.instagram.com/p/B6rqS9Vjk8-/

Čini se kako se sve zapravo promijenilo te 2016., kada je Kobe Bryant napokon odlučio poslušati svoje tijelo i otići u penziju. Tada se u potpunosti posvetio porodici, a često je i na svojim profilima na društvenim mrežama isticao svoju ljubav prema supruzi i kćerima nazivajući ih svojim princezama.

No, najviše je bio povezan s 13-godišnjom Gigi, s kojom je na kraju bio na kobnom letu helikopterom. Osim što su fizički jedno drugome nevjerovatno ličili, i karakterno su bili slični, a dijelili su i ljubav prema košarci. Upravo se zbog Gigi vratio na košarkaške terene kao njen privatni trener.

https://www.instagram.com/p/B77K8XWDY7O/

Došla je do mene prošlog ljeta i pitala me hoću li je trenirati i tako je sve počelo. Natalia je odlična u odbojci, a Gianna u košarci, ali i nogometu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti