Šuška se o prodaji najpoznatijeg brenda donjeg veša

Piše: Redakcija

Wexnerova kompanija L Brands u srijedu je zabilježila porast dionica od 12%, nakon što se pojavila priča koja tvrdi da 82-godišnji poduzetnik planira prodati Victoria’s Secret ili odstupiti s mjesta izvršnog direktora. Wall Street Journal izvijestio je kako je Wexner, koji je pod žestokim nadzorom zbog bliskih odnosa s osramoćenim financijerom Jeffreyjem Epsteinom, u pregovorima da odstupiti s mjesta glavnog izvršnog direktora svog maloprodajnog carstva te istražuje strateške alternative za brend.

Nadalje, u izvješću je navedeno kako kompanija traži rješenje dogovora i potencijalnog nasljednika u narednim sedmicama, a ova vijest dolazi samo nekoliko mjeseci nakon odlaska glavnog marketinškog direktora Victoria’s Secret-a, Eda Razeka, koji se povukao u septembru 2019. godine.

Problemi Victoria’s Secret-a započeli su s neuspjelim pokušajima brenda da se uklopi u moderno doba u kojem se slavi inkluzivnost i raznolikost tijela.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti