Svi pričaju o neugodnom susretu princa Williama i Joaquina Phoenixa

Piše: Redakcija

AFP

Joaquin Phoenix,  jedan od najboljih holivudskih glumaca svoje generacije, nagrađen je prije nekoliko večeri BAFTA nagradom za najbolju mušku ulogu, a bio je jedna od najvećih zvijezda 73. ceremonije dodjele prestižnih nagrada. Među onima koji su želeli da iskoriste priliku i upoznaju se s njim bio je i princ William, koji je sa suprugom Kate Middleton bio među zvanicama ove svečanosti. Na društvenim mrežama sada se našao kratak snimak njihovog susreta i odmah je privukao mnogo pažnje. Princ William je prišao glumcu i pružio mu ruku, a Phoenix je blago poklonio i odmah skrenuo pogled, dok je princ  rekao: „Drago mi je“.

 

Ipak, budući da je običaj da se muškarci pripadnicima kraljevske porodice ne poklone, već da klimnu glavom, ovaj glumčev gest mnogi tumače kao njegov način da ismije princa Williama i monarhiste. S druge strane, ima i onih vjeruju da glumac nije znao za to pravilo, odnosno da je samo želio da ukaže poštovanje vojvodi.

Kako javljaju britanski mediji, princ William je u daljem toku razgovora istakao da je veliki Phoenixov obožavatelj. 

–  Mnogo mi se dopao „Joker“. Nevjerovatan je. Odlagao sam i odlagao da ga gledam jer su mi svi govorili da budem pažljiv, ali oduševio me je, mnogo je dobar — rekao je William. 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti