Kraljica tražila da se Harry i Meghan vrate u London

Piše: Redakcija

Kraljica Elizabetha II. zatražila je da se njen unuk, princ Harry, njegova supruga Meghan Markle i sin Archie vrate u London 9. marta zbog održavanja dana Commonwealtha. Naime, kraljica im je poslala poziv na službeno misno slavlje koje će se održati u Westiminsterskoj opatiji.

Taj će događaj biti jedan od posljednjih u nizu kraljevskih obaveza koje će Harry i Meghan morati odraditi prije nego što postanu ‘obični ljudi’. Naime, na danu Commonwealtha okupljaju se svi bitni članovi kraljevske porodice, a vodeću riječ ima kraljica Elizbetha.

AFP

Početkom januara Harry i Meghan šokirali su javnost odlukom o odstupanju s kraljevskih dužnosti i selidbom u Kanadu. Posljednjih sedmica žive na unajmljenom luksuznom imanju na otoku Vancouveru, a šuška se da će uskoro kupiti kuću u Los Angelesu.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti