Transrodna YouTube zvijezda bit će voditeljica ovogodišnjeg Eurosonga

Piše: Redakcija

Najpoznatija nizozemska YouTube zvijezda Nikkie de Jager, poznatija kao NikkieTutorials, bit će jedna od voditeljica ovogodišnjegEurosonga. Popularno muzičko takmičenje održat će se od 12. do 16. maja u Roterdamu, a 25-godišnja YouTuberica izvještavat će za internetske kanale.

Nikkie će snimiti posebnu YouTube emisiju s takmičarima Eurosonga, izvještavat će s crvenog tepiha tokom ceremonije otvaranja te će učestvovati u sve tri emisije uživo.

Podržao ju je prošlogodišnji pobjednik Eurosonga Duncan Laurence koji je na Instagramu objavio njihovu zajedničku fotografiju.

– Draga Nikkie, ovo se dogodilo. Sjećam se kad smo razgovarali o ovome, smijali se i sanjali. Sada si ti voditeljica Eurovizije, vjerovatno najbolja koju su ikad imali. Ponosan sam na tebe, vidimo se u maju – napisao je Nizozemac.

– Od trenutka kada je Duncan Laurence pobijedio u Tel Avivu, imala sam samo jednu želju – da budem uključena u nizozemsko izdanje Eurosonga. Kada su me upitali bih li učestvovala, bila sam iznimno počašćena. Zaista mi je drago što ću se uključiti u ovo jedinstveno iskustvo tokom dvije sedmice – rekla je Nikkie.. Na YouTubeu ima 13 miliona pretplatnika, a na Instagramu gotovo 14 miliona pratitelja. Šminkala je zvijezde poput Kim Kardashian, Lady Gage i Jessie J.

Sredinom januara podijelila je video u kojem je otkrila da je transrodna osoba.

– Nova je 2020. i želim započeti ovu godinu s istinom. Ne mogu vjerovati da govorim ovo… Rodila sam se u krivom tijelu, što znači da sam transrodna – rekla je Nikkie u snimci.

Pročitajte još