Novosti

Transrodna YouTube zvijezda bit će voditeljica ovogodišnjeg Eurosonga

Najpoznatija nizozemska YouTube zvijezda Nikkie de Jager, poznatija kao NikkieTutorials, bit će jedna od voditeljica ovogodišnjegEurosonga. Popularno muzičko takmičenje održat će se od 12. do 16. maja u Roterdamu, a 25-godišnja YouTuberica izvještavat će za internetske kanale.

Nikkie će snimiti posebnu YouTube emisiju s takmičarima Eurosonga, izvještavat će s crvenog tepiha tokom ceremonije otvaranja te će učestvovati u sve tri emisije uživo.

Podržao ju je prošlogodišnji pobjednik Eurosonga Duncan Laurence koji je na Instagramu objavio njihovu zajedničku fotografiju.

– Draga Nikkie, ovo se dogodilo. Sjećam se kad smo razgovarali o ovome, smijali se i sanjali. Sada si ti voditeljica Eurovizije, vjerovatno najbolja koju su ikad imali. Ponosan sam na tebe, vidimo se u maju – napisao je Nizozemac.

– Od trenutka kada je Duncan Laurence pobijedio u Tel Avivu, imala sam samo jednu želju – da budem uključena u nizozemsko izdanje Eurosonga. Kada su me upitali bih li učestvovala, bila sam iznimno počašćena. Zaista mi je drago što ću se uključiti u ovo jedinstveno iskustvo tokom dvije sedmice – rekla je Nikkie.. Na YouTubeu ima 13 miliona pretplatnika, a na Instagramu gotovo 14 miliona pratitelja. Šminkala je zvijezde poput Kim Kardashian, Lady Gage i Jessie J.

Sredinom januara podijelila je video u kojem je otkrila da je transrodna osoba.

– Nova je 2020. i želim započeti ovu godinu s istinom. Ne mogu vjerovati da govorim ovo… Rodila sam se u krivom tijelu, što znači da sam transrodna – rekla je Nikkie u snimci.

Pratite nas na društvenim mrežama