Jane Fonda poznata po plastičnim operacijama u 83. godini odlučila: Više ne idem pod nož

Piše: Redakcija

AFP

Nakon što je na ovogodišnjoj dodjeli Oscara pokazala svoju sijedu kosu, legendarna Jane Fonda odlučila je kako je došlo vrijeme da prestane s plastičnim operacijama. 

– Ne mogu se praviti da nisam tašta, ali za mene više neće biti plastičnih operacija – više ne idem pod nož – rekla je 82-godišnja Jane za Elle. Priznala je i kako se cijeli život bori s prihvatanjem sebe te da je još kao tinejdžerica postala patila od bulimije.

– Moram svakodnevno raditi na tome da prihvatim sebe – dodala je. 

Jane nikada nije skrivala svoje operacije. Jednom je čak izjavila da si je plastičnim operacijama ‘kupila barem jedno desetljeće’. Ispričala je da je na svoj prvi face lifting otišla nakon što je u izlogu jedne trgovine slučajno vidjela svoj odraz i pomislila ‘ko je to?’.

Osim po plastičnim operacijama, poznata je i po aktivizmu. Veliki je borac protiv klimatskih promjena, a nedavno je na prostestu u Washingtonu rekla da više nikada neće kupiti novi komad odjeće. Upravo je iz tog razloga na ovogodišnju dodjelu Oscara obukla haljinu koju je nosila 2014. godine u Cannesu.

 

Pročitajte još