Johnyy Depp priznao da je oduševljen ćevapima

Piše: Redakcija

 AFP

Holivudski glumac Johnny Depp prošle je godine bio u Srbiji na snimanju filma “Minamata” u kojem je tumačio W. Eugenea Smitha, američkog ratnog fotografa koji je u Japanu početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća snimio opasno trovanje stanovnika Minamate živom. 

Gledatelji su bili oduševljeni Deppovom nevjerovatnom transformacijom, a on je priznao kako je osjećao veliku odgovornost dok je glumio Smithov lik.

– Kada glumite nekoga ko je blistao tokom života, djeluje kao da se sve sada događa. Bio je strastveni umjetnik i svidjelo mi se što je bio bodljikav, kao čovjek-kaktus. Ali, to je razvio jer je bio osjetljiv. Duboko je osjećao svaku svoju fotografiju nastalu u Minamati. Velika je odgovornost glumiti nekoga kao što je Smith – rekao je glumac za RTS. 

– Priče ljudi koji su radili s nama su daleko od tragedije iz Minamate, ali Srbija je svakako, kao i cijela regija, vidjela dovoljno užasa. Kad gledaš film, nešto moraš osjetiti zato što si primoran da vidiš i sebe u tim okolnostima – rekao je. 

– Ekipa je povremeno bila u suzama. Kako su radili i strast koju su unijeli ušli su u DNK ovog filma. I naravno, hrana je bila fantastična – istaknuo je redatelj Andrew Levitas, dok je Depp otkrio šta je bilo posebno dobro: “Ćevapčići”.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti