Panika trese kraljevsku porodicu: Djeca izolovana zbog corona virusa

Piše: Redakcija

AFP

Panika oko corona virusa zahvatila je i britansku kraljevsku porodicu. Naime, četiri učenika iz škole Thomas Battersea u Londonu koju pohađaju princ George i princeza Charlotte stavljena su u izolaciju jer se sumnja da su zaraženi. Naime, ista su djeca nedavno bila na skijanju u sjevernoj Italiji, a dva su se učenika vratila sa simptomima nalik gripi. Poslani su kući i čekaju rezultate testiranja, dok je u Velikoj Britaniji dosad zatvoreno 30-ak škola zbog straha od širenja corona virusa. 

– Kao i sve škole, jako ozbiljno shvatamo potencijalne rizike od širenja corona virusa i pratimo vladine upute o prevenciji zaraze kada je riječ o osoblju i učenicima koji su bili izloženi virusu ili pokazuju neke simptome zaraze – stoji u službenom saopćenju škole.

– Trenutno je mali broj učenika testiran i oni su trenutno kod kuće, po savjetu vlade, i čekaju rezultate testiranja – napisali su.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti