Pjevačica albanskog porijekla progovorila o problemima koje nosi bipolarni poremećaj

Piše: Redakcija

Pjevačica Bebe Rexha nikada nije skrivala svoje probleme, pa je tako prije godinu dana sa fanovima na Twitteru podijelila kako boluje od bipolarnog poremećaja, a u nedavnom intervjuu otkrila je i koje probleme ovaj poremećaj nosi.  

– To je bio najgori strah u životu – da ću poluditi. Smatrala sam da će moje priznanje obožavateljima i samoj meni biti jasan znak da nemam namjeru da živim u zatvoru vlastite bolesti. Odlučila sam progovoriti i osloboditi se svega – kazala je za magazin ”Self”

Problemi su krenuli od najranijeg djetinjstva, najviše zbog kulture u kojoj je odrasla. Iako je rođena u New Yorku, njeni roditelji su Albanci i na taj način su je i odgajali.

Od nje se očekivalo da se uda za osobu albanskog porijekla i rađa djecu, ali ona tim putem nije krenula i ostala je do kraja vjerna sebi i svojim odlukama.

– Uspjeti kao žena u muzičkoj industriji i moći živjeti od toga, pomoći roditeljima…to je za mene uspjeh. Sve to dalo mi je mogućnost da pratim svoje snove i vjerujem u samu sebe – otkrila je pjevačica

Česte promjene raspoloženja koje su tipične za bipolarni poremećaj donijele su joj osjećaje s kojima se nije znala nositi.

View this post on Instagram

🖤🖤🖤

A post shared by Bebe Rexha (@beberexha) on

– U glavi mi se odvijao pravi rat – hoće li to utjecati na moju karijeru, hoće li me ljudi osuđivati, hoće li iko htjeti raditi sa mnom…Moje odrastanje je bilo teško, posebno jer su moji roditelji emigrirali iz Evrope. Odrastati s anksioznošću i depresijom u takvoj okolini bilo je teško, oni bi mi jednostavno rekli da se saberem, da je sve u mojoj glavi. Da prošetam i razbistrim glavu… Za njih je sve to bilo teško jer su imali osjećaj da su pogriješili negdje u mom odgoju. No, nije to bila  njihova pogreška, to je jednostavno bolest – priznala je

View this post on Instagram

🖤🖤🖤

A post shared by Bebe Rexha (@beberexha) on

Nakon što je odlučila potražiti pomoć, njena porodica joj je pružala najveću podršku, a našla je i psihoterapeuta pod čijim je nadzorom uzimala i lijekove.

– Bilo mi je teško imati bliske odnose. Jednostavno nisam razumjela šta se dešava, a pogađalo me sve. Nisam bila osoba u čijem se društvu osjećate ugodno. Ljude oko sebe itekako sam povrijedila. Mislim da sam se promijenila, postala sam smirenija, bolja prema ljudima i mogu samu sebe staviti pod kontrolu jer ne želim više ikada biti takva osoba. Želim svaku noć leći u krevet i znati da nisam nikoga povrijedila, osim ako to nisam trebala – zaključila je Bebe Rexha

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti