Zbog obrva je dobivala prijetnje smrću

Piše: Redakcija

Manekenka Sophia Hadjipanteli ljubav prema prirodnim obrvama pretvorila je u svoj zaštitni znak. Iako je plavuša, Sophia ima guste crne obrve koje odbija počupati. Njen izgled podijelio je mišljenje javnosti, pa su uvrede zbog izgleda postale dio njene svakodnevice. Manekenka, koja trenutno studira marketing na Univerzitetu u u Marylandu, ispričala je kako se nosi s uvredama i kritikama.

View this post on Instagram

Gemini energy

A post shared by Sophia ☠️🧿🇬🇷🇨🇾 (@sophiahadjipanteli) on

– Svakodnevno me vrijeđaju zbog obrva, čak su mi i prijetili smrću da ih sredim, ali ja ne osjećam pritisak da moram da se mijenjam. Naravno da me kritike pogađaju, ali uvijek smo na udaru kritika ako radimo nešto što je van okvira – rekla je.

Za magazin Harper’s Bazaar je rekla da misli kako ljepše izgleda s prirodnim obrva. Za američke medije Sophia je rekla da će obrve eventualno počupati onda kada to istinski bude željela.

– Mnogi članovi moje porodice imali su spojene obrve. To me je inspirisalo. Kada mi ljudi kažu da je odvratno, ja ih pitam zašto je odvratno u tome što imaš dlačice na licu ili bilo gdje drugo – rekla je.

Sophia Hadjipanteli je začetnica pokreta #UnibrowMovement na društvenim mrežama. Svoje obrve nazvala je Veronica. Upravo zahvaljujući obrvama osvojila je svijet mode, a njen najveći uspjeh je fotografisanje za magazin Vogue.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti