Na rođendanskoj proslavi influencerice preminuo suprug i dva gosta

Piše: Redakcija

Ekaterina Didenko, ruska influencerica i supruga tragično preminulog bogataša Valentina, neutješna je. Za IT stručnjaka i još dvoje gostiju, nakon trika izvedenog na bazenu kompleksa, nije bilo spasa. Još nekoliko ljudi, kao i sama Ekaterina, završilo je u bolnici nakon što je proslava pošla po zlu.

Za svoj 29. rođendan, koji je slavila u Moskvi, isplanirala je posebno vizualno iznenađenje. U bazen su odlučili ubaciti 25 kilograma suhog leda koji je zapravo ugljikov dioksid u krutom stanju. Kada se on počeo topiti, stvari su se strmoglavile. Prostorija se napunila ugljičnim dioksidom, odnosno, ‘maglom’. Nekoliko sekundi kasnije, počeli su se gušiti te su se onesvijestili. Za troje ljudi, njenog supruga i još dvoje prijatelja nije bilo spasa – preminuli su na mjestu. Sve je dokumentirano u stravičnom videu koji je objavljen online.

I sama influencerica zatražila je liječničku pomoć. Sa svojih 1,2 miliona pratitelja dan nakon podijelila je strašne vijesti.

– Moj muž Valja više nije s nama. Ni Nataša. Ni Jura. Nisam plakala jučer… Ali danas sam eksplodirala. Mislila sam da to nije istina, da je noćna mora. Naša kćerka Nastja jutros se probudila i pitala gdje je tata. Ne znam kako da joj kažem. Stalno me ispituje zašto plačem – ispričala je.

Vlasti su pokrenule istragu. Čini se kako će neko biti optužen za nemar i uzrokovanje tri smrtna slučaja. Pod istragom je i sama influencerica, ali i vlasnici kompleksa koji su navodno znali šta se planira.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti