Google naočala više nema u prodaji

Piše: Redakcija

Google je najavio da će prestati proizvoditi Google naočale u svom sadašnjem obliku. Posljednji dan za kupovinu je 19. januar.

Google će prestati da prodaje naočale, a njihova tržišna cijena je trenutno 1.500 dolara. U svojoj izjavi su objasnili da će se Google Glass “otcijepiti” od Google X-a i da će djelovati sam.

Google naočale su u prodaji od 2013. godine u Sjedinjenim Američkim Državama. Korisnicima omogućavaju da šalje poruke, navigaciju i pokreću videosnimke pomoću glasovne komande.

Ali od svog lansiranja su imali probleme zbog sigurnosti i privatnosti. Najava promjene je izazvala pometnju na društvenim mrežama.

Google ipak ne planira odustati od ovog koncepta već će nešto slično predstaviti u budućnosti, s tim da će, prema najavama iz Googlea, biti pristupačniji korisnicima.

 

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti