Ona nema konkurenciju: Zarađuje milione i moćnija je čak i od Beyonce

Piše: Redakcija

Američka pop zvijezda Taylor Swift je na vrhu liste najbolje prodavanih muzičara u 2019. zahvaljujući uspjehu njenog albuma „Lover“ kojim je nadmašila i korejske pop senzacije BTS, objavila je grupacija IFPI u ponedjeljak. To je drugi put da je 30-godišnja pjevačica i autorica zauzela prvo mjesto na svijetu po prodaji. Prvi put joj je to pošlo za rukom 2014., debitantskim albumom 1989.

Lover je njen sedmi studijski album, koji uključuje hitove poput naslovne pjesme, balade te singl ME!. Nakon Swift, na popisu za 2019., je britanski pjevač i autor Ed Sheeran, te reper Post Malone i tinejdžerska zvijezda Billie Eilish, koja je zasijenila i starije kolege nakon osvajanja brojnih nagrada na ovogodišnjoj dodjeli Grammyja u januaru.

Kultni rock sastav „Queen“, osnovan u Londonu 1970., na petom je mjestu. Zarada grupe je porasla nakon objavljivanja biografskog filma o Freddieju Mercuryu „Bohemian Rhapsody“.  Nakon „Queena“ na šestom mjestu je BTS, popularna južnokorejska grupa.

View this post on Instagram

Claws out, kitties. 🐈

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift) on

Ovo nije jedini rekord koji Taylor obara. Podsjećamo, ne tako davno bila je na prvom mjestu „Forbesove“ liste najplaćenijih muzičkih zvijezda. Samo od novog albuma i turneje „Reputation“ na kontu Taylor Swift je bilo nevjerovatnih 185 miliona dolara. I ne samo to, već je njena turneja postala najisplativija američka turneja u historiji sa zaradom od 266 miliona dolara. Taylor zarađuje više, čak 100 miliona dolatra i od Beyonce. Kakav je njen status u američkoj pop kulturi najbolje potvrđuje podatak da je nedavno Netflix objavio i dokumentarac o njoj pod naslovom „Miss Americana“.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti