Za 5 dana smršao 5 kilograma: Glumac otkrio u čemu je tajna

Piše: Redakcija

AFP

Mark Wahlberg jedan je od najzgodnijih hollywoodskih glumaca, a činjenica da će uskoro zagaziti u šestu deceniju ne spriječava ga da izgleda kao zvijer. Njemu transformacije nisu strane, tako da za potrebe uloga često mora da se ugoji ili smrša.

Wahlberg je u poslednjem filmu tumačio ulogu policajca koji više nije u formi, te se pomalo opustio, ali se ubrzo vratio u formu. Pošlo mu je za rukom da za samo pet dana smrša nevjerovatnih 4,5 kilograma. Glumac se za potrebe novog ostvarenja “Spenser Confidential” posvetio veoma strogom režimu ishrane koji je rezultirao značajnim gubitkom kilograma za manje od sedmice. Nakon toga nastavio je sa redovnim i dugotrajnim treninzima.

– Pio sam samo supu od kostiju i kombinovao post i detox, tako sam smršao 4,5 kilograma za pet dana. Izgubio sam pet posto tjelesne masti. Prva tri dana sam jeo supu od kostiju i grilovano povrće, a uvečer malo proteina. I to je bilo sve – otkrio je Mark svoju dijetu.

Disciplina i izdržljivost za njega nisu strani. On je već šokirao svijet priznanjem da svako jutro ustaje u 2:30, i da već u 3:45 ulazi u teretanu, te da obavezno vježba dva puta dnevno.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti