Angelina pored bolničkog kreveta kćerki napisala esej: Borite se moje male dame

Piše: Redakcija

Angelina s kćerkama Vivienne, Zaharom i Shiloh te sinom Knoxom na premijeri filma “Maleficent:Mistress of Evil” u Londonu)

U kolumni koju je povodom Dana žena Angelina Jolie (44) napisala za magazin „Time“ otkrila je kako su njene dvije kćerke, Shiloh i Zahara nedavno morale biti operirane. Angelina je pored njihove bolničke postelje pisala tekst u kojem je poslala i poruku svim ženama kako bi ih osnažila u njihovom  svakodnevnom životu.

-Posljednja dva mjeseca sam provela u bolnici sa svojom najstarijom kćerkom, 15-godišnjom Zaharom. A prije nekoliko dana i njena mlađa sestra je morala ići pod nož zbog operacije kuka – napisala je Angelina, nakon čega su brzo osvanule paparazzo fotografije njene 13-godišnje kćerke Shiloh kako se kreće uz pomoć štaka.

https://www.instagram.com/p/B9g-glRpfr9/

Da bi napisala esej za „Time“ Angelina je tražila dozvole od svojih kćerki.

-Znate da ovo pišem jer poštujem vašu privatnost. Zajedno smo razgovarale i vi ste me ohrabrile da pišem  – iskrena je Jolie, koja je ovime željela poslati i poruku kćerkama da trebaju biti ponosne što su se borile i izborile sa zdravstvenim problemom.

-Vidjela sam kako se moje kćerke brinu jedna o drugoj. Najmlađa proučava medicinske sestre kako postupaju s njenom sestrom. Vidjela sam kako su tu jedna za drugu. Nježnost djevojčica, njihovu otvorenost i instinkt za brigu i pomaganje drugima treba cijeniti, a ne zloupotrebljavati. Moramo učiniti mnogo više da ih zaštitimo u svim našim društvima: ne možemo ih štititi samo u ekstremnim situacijama već i kad se nad njima provode suptilne nepravde i iznose stavovi koji često prođu neopaženo ili se oproste. Šta želim na Međunarodni dan žena? Želja mi je da na ovaj dan cijenimo djevojke. Da se mi pobrinemo za njih. I da znamo da što sretnije odrastaju, što se više razvijaju da će bolje dorpinijeti svojim porodicama i zajednici.

Moja poruka njima je: Borite se moje male dame. To kako ćete se brinuti jedna o drugoj i podržavati jedna drugu ovisi umnogome i vaš put napretka. Sačuvajte sabranost, upoznajte svoja prava i nikad nikome ne dopustite da vam kaže da niste vrijedne i znajte da ste sve jednake.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti